Thuis koken of toch naar een all you can eat in Roosendaal? Wissel een all you can eat restaurant af met lekkere gerechten die je thuis kunt maken. De volgende gerechten zijn gezond en makkelijk thuis te bereiden. Tevens zijn ze net zo lekker als in een restaurant en kook je voor familie, je partner of jouw vrienden een heerlijk diner. Lees hier over de lekkerste thuisgerechten.
1. Zalmrollade met Asperges
Gezond eten en dol op vis en groenten? Dan zit je goed met een zalmrollade in een ovenschotel voor 4 personen. Je eet van dit bijzondere gerecht met zijn allen. Vooral voor kerst en andere feestdagen is dit een bijzonder feestelijk gerecht. Ook is het gerecht in korte tijd goed te bereiden. Je wast ten eerste de aardappels en pelt deze eventueel. Je zet de oven in de voorverwarming stand van 200 graden. Je snijdt de aardappels fijn en in gelijke stukjes. Verspreid ze over bakpapier. Breng op smaak met wat peper, zout en wat olie zodat ze goed doorbakken. Vervolgens rooster je de aardappeltjes in 25 minuten gaar. Maak een bakje met geraspte citroen en gemalen hazelnoten. Kook de asperges en snijd het uiteinde af. Snij de zalm en vouw deze open. Maak ricotta mengsel en verspreid dit in 2/3 deel over de zalm. Leg de gekookte asperges in de zalm en ricotta. Vet de ovenschaal in en leg de gevulde zalm erin. Bovenop die je 1/3 deel van de ricotta en strooi het hazelnoot mengsel over de opgerolde zalm. Doe het geheel een half uur in de oven en bereid deze met de geroosterde aardappelen.
2. Spinazie kokos curry
Dit heerlijke gerecht bestaat uit gele rijst, spinazie, ei, cashewnoten, kerrie en kurkuma. Meng en kook de rijst met kurkuma. Doe daar een blokje met groente bouillon bij een kook de rijst. Voeg tomaat, spinazie en kokosrasp toe samen met de cashewnoten, kerriepoeder en water en kook dit in een koekenpan. Maak de saus wat dikker met kookroom of creme fraiche. Bak twee spiegeleieren. Voeg het mengsel samen met de rijst en serveer de spiegeleieren op het gerecht. Bestrooi met koriander.
3. Bulgur zalmsalade
Dit recept bestaat uit gezonde bulgur met zalm en groenten. Snijdt de groenten zoals de komkommer, tomaat en de broccoli. Kook de broccoli in een ruime pan. Snijdt de zalm mootjes en bak deze in een koekenpan met olijfolie. Kook de bulgur met groenten bouillon. Doe er wat peper en zout bij. Voeg de groenten toe samen met de zalm en schep er een eetlepel groene pesto overheen. Serveer dit met de bulgur.