Keramische koekenpannen zijn perfect voor wie op zoek is naar een milieuvriendelijk, niet-giftig alternatief voor traditionele metalen of aluminium pannen. Keramische koekenpannen zijn niet alleen ongelooflijk duurzaam en hittebestendig, maar ze bieden ook een gelijkmatig kookoppervlak dat ze ideaal maakt voor alle soorten koken. Lees verder voor vijf recepten die je in je keramische koekenpan maakt.
Eten bereiden in keramische pan
Keramische pannen zijn ideaal om elk soort eten in te bereiden. De keramische laag zorgt ervoor dat etensresten niet blijven plakken aan de pan. Daarnaast geeft de pan geen schadelijke stoffen af tijdens het koken, wat ook een groot voordeel is. Er zijn een hoop gerechten die je klaarmaakt in een keramische pan, maar wij laten vier heerlijke gerechten zien.
Krokante gebakken Kip
Gebakken kip is een klassiek gerecht dat zeker in de smaak valt bij elk publiek. Met een keramische koekenpan maak je dit gerecht zonder het toegevoegde vet en de calorieën van frituren. Bestrijk de kip simpelweg met je favoriete kruiden, leg hem in de koekenpan op middelhoog vuur en laat hem aan beide kanten goudbruin en krokant bakken. Serveer met aardappelpuree en jus voor een heerlijke maaltijd.
Een tosti uit de pan
Er gaat niets boven een klassieke tosti met kaas; vooral niet als hij gemaakt wordt in een keramische koekenpan. Dit gerecht is zo gemakkelijk te maken dat zelfs kinderen het gemakkelijk klaarmaken. Alles wat je nodig hebt is twee sneetjes brood (je kunt indien gewenst volkoren of glutenvrij brood gebruiken), boter, plakjes kaas (elke soort is goed), en je vertrouwde keramische koekenpan. Smeer boter aan elke kant van het brood en leg het in de hete pan. Wacht tot de kaas perfect smelt tussen twee heerlijk geroosterde stukken brood.
Vegetarische Lasagne Rolls
Deze vegetarische lasagne rolls worden zeker één van je favorieten. Begin met het koken van de lasagne noedels tot ze beetgaar zijn. Meng dan ricotta kaas, spinazieblaadjes, champignons, knoflooktenen, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Verdeel dit mengsel over de gekookte noedels voordat je ze oprolt als sigaren. Leg deze rolls in je keramische pan samen met wat tomatensaus saus voordat je ze bakt op 180 graden tot het goudbruin is geworden.
Garnalen linguine
Dit garnalen linguine recept zal zeker indruk maken op iedereen die het probeert. Begin met het sauteren van de knoflookteentjes, witte wijn (of citroensap), olijfolie, boter, peterselievlokken en rode pepervlokken in je keramische koekenpan op middelhoog vuur tot ze geurig zijn. Voeg gekookte linguine pasta toe samen met de gekookte garnalen en roer alles door elkaar tot het gecombineerd is. Werk af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas als lekkere garnering.